Sven de Loijer

Sven de Loijer

Voorzitter

Mijn naam is Sven de Loijer en ik ben sinds de coronaperiode actief in de Eindhovense Sportraad, waar ik tevens vanaf juli 2023 de voorzitter van mag zijn.

Als kind was ik (regionaal) actief in de atletiek, maar op latere leeftijd (als nakomeling uit een Eindhovense turnfamilie) raakte ik alsnog besmet met het “turnvirus”. Zo heb ik verschillende trainingen gegeven aan o.a. wedstrijdgroepen Dames- en Herenturnen en ben ik bijna 10 jaar lang bestuurslid geweest van ETV Olympia (Eindhovense TurnVereniging), waarvan het merendeel als voorzitter. Momenteel ben ik alleen nog af en toe actief als jurylid. Daarnaast heb ik jarenlang gezeild en kinderen leren zeilen bij de waterscouting en ben ik jaarlijks nog in de Alpen te vinden op mijn snowboard.

Binnen de ESR komen mijn passie voor sport en bewegen, mijn kennis van ruimtelijke ordening en mijn interesse in verschillende bestuurlijke organen allemaal samen. Zo wil ik me voor Eindhoven graag inzetten voor alle sporten waar de gymnastiek of de ruimtelijke omgeving aan de basis ligt.