Wie zijn we

Het vrijwillige bestuur van de ESR bestaat uit een breed gedragen vertegenwoordiging uit de sportwereld zelf. Bestuursleden hebben kennis en ervaring in de sportwereld en kennis van de Eindhovense situatie.

Het bestuur van de ESR bestaat uit de bestuursfuncties met daaraan gekoppeld de specifieke portefeuille. De voorzitter, secretaris en penningmeester worden binnen het bestuur gekozen.
De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijks bestuur. Het bestuur van de ESR vergadert maandelijks.

Lees hier de uitgangspunten van de samenstelling van het bestuur.

Het bestuur bestaat momenteel uit:


Jac Rooijmans – Voorzitter

Ik ben Jac Rooijmans en mag als voorzitter van de ESR mijn steentje bijdragen aan een mooi en uitdagend sportklimaat in Eindhoven. Mijn ambitie is om Eindhoven, in nauwe samenwerking met de gemeente, aantrekkelijk te houden voor sporters en sportverenigingen. Daar zet ik me graag voor in!

Sport in onlosmakelijk verbonden met mij als persoon. Jarenlang ben ik actief geweest als voetballer, trainer en ook als voorzitter van vvRPC. Daarnaast heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot het hardlopen waaronder marathons.
Maar ook veel andere sporten hebben mijn aandacht en kan ik met veel plezier naar kijken.


Chrissie Schoonhoven – Secretaris

Mijn naam is Chrissie Schoonhoven, een duursporter in hart en nieren. Naast zwemmen en hardlopen ben ik ook geregeld op de wielrenfiets te vinden. Hoewel ik voorheen weleens in wedstrijd verband ‘mijn’ drie sporten gecombineerd heb (lees: triatlons) beoefen ik ze nu vooral recreatief. Sport neemt in mijn leven een belangrijke plek in. Het houdt me gezond, zorgt ervoor dat ik ontspan, dat ik mijn hoofd leeg kan maken na een lange werkdag en zorgt voor extra sociale contacten.

Als geboren Eindhovense zet ik me graag in om het (duur)sporten in Eindhoven te bevorderen. Ik wil dat datgene waar ikzelf zo veel plezier uit haal voor alle inwoners van Eindhoven laagdrempelig beschikbaar is. Sinds enkele jaren ben ik, onder andere om die reden, als vrijwilliger verbonden aan de Eindhovense Watervrienden. Daarnaast draag ik als bestuurslid binnen de Eindhovense Sport Raad bij aan het realiseren van dit doel.


Frank Verberne – Penningmeester

Ik ben Frank Verberne, sinds kort lid van de Eindhovense Sportraad. In die rol wil ik een bijdrage leveren aan een sportief, actief en gezond Eindhoven. Sport is er voor iedereen: jong ,oud, actief, toeschouwer, teamspeler, individualist, georganiseerd en ongeorganiseerd.

In onze stad genieten elk weekend ongeveer 100.000 mensen actief en passief van sport. Ik sport vanaf mijn lagere school tijd, eerst als voetballer bij Tivoli en RPC, later als trainer-coach bij het meisjes- en jongensvoetbal en het damesvoetbal. Daarnaast deed heb ik lang aan hardlopen.

Tegenwoordig pak ik een paar keer per week de racefiets en fiets dan een paar uur door de omgeving van Eindhoven of wandel ik door groen Eindhoven. In het weekend volg ik de voetbalwedstrijden van mijn zonen en dochters, da’s pas leuk!